Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Beste motorvrienden. Ik ben superblij om voor jullie de eerste ‘tips van Rider’ te kunnen schrijven!

We kennen elkaar nog niet goed, dus laat ik me even voorstellen: ik ben al van kleins af aan gepassioneerd door motoren. Dat is begonnen toen ik met mijn vader meereed op retro-motoren. Ik ben direct gevallen voor die motorwereld, voor die geur van benzine vermengd met olie en voor die mooie techniek. Ik heb er mooie herinneringen aan over gehouden én een liefde voor motoren van weleer. Ik heb mijn rijbewijs gehaald op het moment dat ik er de middelen voor had en heb toen ook mijn eerste ‘echte’ motor gekocht: een Yamaha FZ6. Tegenwoordig rij ik bijna elke dag – met enorm veel plezier.

Elke maand zal ik jullie hier nuttige informatie geven en aanbiedingen doen. Aarzel niet om jullie wensen en commentaren te sturen. Allez, geen gekletst meer, we zijn vertrokken!

 

Aflevering 1: op vakantie met de motor

 

De vakantie nadert. Dus dag werk en ruimte voor de motor. Zomer, zon, muggen op het vizier…. en reizen. De gelukkigen onder ons gaan nu al op pad, naar de bochtige wegen van Frankrijk, van Europa…., kortom de wereld te zien. Om uw motorreis onder de beste omstandigheden te laten verlopen, ben ik op bezoek gegaan bij Michel Nickmans, de uitbater van ‘Zone Rouge’ in Andenne om van hem enkele tips te krijgen.

“Als voorbereiding voor je reis is een check up bij je dealer aan te raden: oliepeil, staat van de banden, bandendruk, nazicht van de remmen en van de keerringen van de voorvork…. Denk ook aan een klein tasje voor noodgevallen: tape, bandenreparatieset, een paar kabelbinders, een klein spuitbusje kettingolie.

Zorg voor goede en weersbestendige kleding. Als je een motorkleding met gore-tex hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Maar is dat niet het geval, dan is een regenbroek of een regenpak essentieel. Anti-damp voor het vizier voor als het hard regent en schoonmaakdoekjes zijn ook handig.

Maar het meest belangrijke is je goede humeur dat, ondanks al de kleine incidentjes op weg, ervoor zorgt dat je vakantie prachtig wordt.

Dus, geniet van je motor. ‘Enjoy’.

Tot binnenkort

Michel Nickmans”

Qua bagage raad ik ook aan om voor het opbergen van zwaardere voorwerpen te opteren voor een tanktas. Op die manier kun je het gewicht op de motor verdelen. In die tanktas kun je eveneens de zaken insteken die je direct bij de hand moet hebben (GSM, portefeuille, toltickets) zodat je je niet steeds in je zakken moet zoeken.

Het extra gewicht van de bagage verandert het rijgedrag van je motor. Neem je tijd om je daaraan aan te passen. Pas dan ook de voorspanning van de vering en de bandendruk aan.

En zoals Michel het zegt: het meest belangrijke is je goede humeur! Het is vakantie, blijf ‘zen’, geniet van de landschappen en van de ontmoetingen die je zeker zult hebben. En als je Belgische motorrijders tegenkomt, aarzel dan niet om over de Bikers’ Card te vertellen. Want met hoe meer we zijn, hoe meer voordelen Bikers’ Card kan bieden.

 

Tot binnenkort met nieuwe tips en goede reis!

De Rider