La Bikers' card

La carte de tous les motards


Je motoruitrusting: tips om je leren kleding te onderhouden

Leer is een ‘levende’ materie en verdient dus al je aandacht. Je leren motorkleding onderhouden zorgt voor een lange levensduur en een optimaal comfort.

 

Zoals gewoonlijk willen wij je graag de beste tips geven. Deze maal doen we een beroep op WarmUp, specialist in motoruitrustingen gevestigd in Andenne. Hieronder lees je de fijne kneepjes en advies van het kledingonderhoud.

Schoonmaken: als nieuw!

Als motorrijder word je blootgesteld aan allerlei vuil: vliegen, luchtvervuiling, spatten van olie of vogels… Je moet het dus alles goed schoonmaken, jas, broek, overall, handschoenen, laarzen. Voor dit werkje is een microvezel doek je beste vriend: zacht, niet duur en verduiveld efficiënt.

De te volgen stappen: maak het microvezel doekje vochtig (niet doornat…) en wrijf zachtjes over de plaatsen die je wil schoonmaken. Verdroogde vliegen worden zo weer vochtig en gemakkelijk te verwijderen, evenals hard geworden vuil.

Hardnekkig vuil? Zacht is ook hier de boodschap. Gebruik geen schuurmiddelen (zoals een schuursponsje) en zeker geen huishouddetergenten. Er zijn namelijk producten die speciaal gemaakt zijn voor het schoonmaken van leer. Laat een doek met het product enkele minuten inwerken op hardnekkige vuil (en profiteer ervan om een koffie te drinken of je motor eens goedendag te zeggen…). Het vuil is daarna gemakkelijk weg te nemen.

Ten slotte: veeg overtollig vocht met een droge doek weg en laat de kleding aan de buitenlucht drogen.

Behandeling: een verjongingskuur voor de oude huid !

Leer moet gevoed worden. Dat zorgt ervoor dat het leer weer soepel wordt en comfortabel blijft.

graisse-axelle-cuir-moto

 

Er is in de handel een veelheid aan producten en zelfs baby-olie zou goed zijn. Welk product je ook kiest, gebruik altijd een zachte droge doek en maak daarmee draaiende bewegingen op het leer. Laat het product gedurende 10 tot 20 minuten inwerken en neem daarna het overtollige weg met een droge doek.

Wat de handschoenen betreft: die hebben het altijd zwaar te verduren. En ze moeten wel soepel blijven. Pas er voor op dat je niet te veel van het product op de handpalmen aanbrengt (anders worden ze te glad).

Laat je je als motorrijder niet door de regen tegenhouden, dan is het aangeraden om je kleding te behandelen met een waterafstotend middel. Vergeet daarbij niet de stretch-delen van je kleding die in een stortbui snel water door laten.

 

Ophangen: behoud de vorm !

Je leren kleding is weer als nieuw en kan weer de kast in. Hang je motorkleding op een droge, donkere en goed verluchte plaats. Vermijd ook te lage temperaturen.

Laatste tip: hang je jas of overall aan een kleerhanger om zo vervorming te voorkomen.

Bij de professionals….

Als je geen tijd hebt, of als je eenvoudigweg gewoon het beste voor je motoruitrusting wil, dan kunnen de professionals je helpen.

wamup bikers store

 

Dat kan onder andere bij WarmUp Bikers Store, de specialist van accessoires en motoruitrusting in Andenne. David en Laurent verwelkomen je van dinsdag tot en met zaterdag. Ze delen je passie voor de motor en geven je raad als je keuze maakt uit de grote merken voor op de weg of in het terrein.

Wil je je uitrusting verjongen? Dan kun je daar ook terecht in het ‘helmen-atelier’ en in het ‘leer-atelier’. Ze geven je 10% korting op het onderhoud van je leren kleding. Profiteer er van.

En als je er toch bent, profiteer er dan van om een blik te werpen op het helmen-aanbod (met kortingen tot 30%).

 

 

Wil je heel het jaar door profiteren van superpromoties op je uitrusting en accessoires? Schrijf je dan nu in bij Bikers’ Card (of hernieuw je inschrijving) voor slechts € 29,- per jaar en profiteer van superkortingen bij onze partners.

 

Back to top