La Bikers' card

La carte de tous les motards


Parkeerverbod voor motoren in Durbuy

DURBUY: WAT ZIT ERACHTER?

 

Durbuy wenst geen motoren meer in het centrum. De stad verzekert echter dat het een tijdelijke proef is.

 

parkeervebod motoren Durbuy

 

Dat nieuws heeft veel los gemaakt in het wereldje van de motorrijders. Durbuy is (was?) immers één onze favoriete bestemmingen. 

Bikers’ Card is er niet alleen om je veiligheid te verzekeren en je voordelen te bieden, maar ook om je belangen als motorrijder te verdedigen. Om meer over het parkeerverbod te vernemen, hebben we daarom contact opgenomen met de stad Durbuy. Wat zijn de motieven van die beslissingen en welke maatregelen zijn er daar genomen?

 

 

WAAROM DAT VERBOD?

Durbuy is bijna een ‘verplichte’ reisbestemming voor (Belgische en buitenlandse) motorrijders. Het kleinste stadje ter wereld heeft een betoverend kader en de prachtige wegen er naartoe zijn niet vreemd aan de aantrekkingskracht die het op motorrijders heeft. Je hoeft er maar eens op een mooi weekend je tweewieler weg te zetten om dat te ervaren. Dat kon nog tot voor kort…

Want sinds 6 augustus is het parkeren van een gemotoriseerde tweewieler in het stadscentrum verboden. De stad Durbuy wijst er wel op dat het om een tijdelijke proef gaat die de hele maand augustus duurt en die ook nog geldt tijdens de weekeinden in september en oktober. De stad legt uit dat die beslissing genomen is door de hinder die veroorzaakt wordt door tweewielers die de trottoirs en de voetgangerszones versperren. Geluidshinder heeft eveneens een belangrijke rol gespeeld in deze beslissing.

 

WELKE MAATREGELEN ZIJN ER NU OM MOTORRIJDERS IN DURBUY TE VERWELKOMEN?

De stad heeft geopteerd voor een parking in de nabijheid van het stadscentrum. Die parking zou ‘aan motoren aangepast’ zijn: er zijn antidiefstal-beugels aangebracht om motoren aan vast te leggen. Er is een klein gebouw waar motorrijders hun helmen en jassen kunnen opbergen. Er is ook visueel toezicht voorzien. Maar dat heeft een prijs…. Voortaan moet je €3,00 betalen om je motor te kunnen parkeren in Durbuy.

 

Durbuy motoren

Geparkeerde motoren op het plein van Durbuy, een beeld dat je niet meer zo snel zal zien…

 

 

Blijft de vraag wat de impact van deze verwonderlijke beslissing zal zijn op het toerisme. Hoewel het parkeerverbod ‘tijdelijk’ is, is het toch waarschijnlijk dat dat permanent wordt als de test positief wordt beoordeeld. Blijven de motorrijders dan weg? Komen er meer ‘traditionele’ toeristen? De toekomst zal het uitwijzen. Wij blijven je in ieder geval op de hoogte houden over het verdere verloop van deze zaak.

 

 

 

Maak ook deel uit van onze community, rij veilig en wees gedekt in het geval van verwondingen bij een val met de motor. Profiteer van de speciale kortingen voor motorrijders en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Sluit je aan bij de Bikers’ Card community voor slechts €29,00 per jaar.

 

 

 

Back to top